Sunday, June 28, 2009

pengakhiran kisah sidia

27june..
tarikh yg x akan aku lupa,
sesuatu yg bodoh telah aku lakukan.
gelas yg menampung sifat sabar aku telah retak dan pecah..
sedikit demi sedikit..
aku curahkan dakwat2 menyaluti hati..
agar sidia aku benci..
ini semua atas dasar sayang.
niatku cume hanya mahu dia berubah.
belajar mengenal ape itu sayang, hormat.
moga Allah memberkati aku..
amin.


p/s
diam bukan tanda aku pengecut atau menerima apa2 sahaja..
diam bermakna aku berdendam atas kamu..
ini semua bukan salah dari aku, kau yg menanam sifat ini dlm diri aku.
awas!

Friday, June 26, 2009

a`marah

genggam semua jari ditangan,
naikkan jari yg tengah..
hah...
just say it..
f#%k u la!!

gram plak aku nie..
sape nk jadi punch bag aku?

ditegah..tp die lakukan,
x ditegah, menjadi2..
ni sume nk mintak penampa..

ni ler pempuan..
x pandai jage ati langsung..
tggu jadi taik..baru nk sedar,

x tau aku nie dah x de ati dah nie,
x pnh meletup lg..
kalo meletup nti,
satu dunia aku boleh benci....

ish...

Wednesday, June 24, 2009

aku pernah berlari dan jatuh,
aku pernah berenang dan lemas,
aku pernah tersenyum dan menangis,
aku pernah suka dan berduka..

tp anda?

Monday, June 22, 2009

tag dari besiburuk!

1. Jika anda mengelamun, apa perkara yang anda fikirkan?
kaya, dosa, pahala, kawin..

2. Siapakah orang terakhir yang anda msg?
tunang aku

3. Brand pakaian kegemaran anda?
topman

4. Benda yang paling anda sayang tetapi telah dirampas atau hilang?
hati aku

5. Anda paling tidak suke?
- penipu
- hipokrit
- org yg belagak bgus..

6. Kalau rakan anda bergosip? Apa yang akan anda lakukan?
dengar dan trus dgr~

7. Anda sedang berjalan, tiba2 salah satu tumit kasut bersaiz 3 inci anda tercabut, apa yang akan anda lakukan?
x pnh pakai..

8. 5 Ciri manusia yang paling menjijikkan pada anda?
* perempuan yg meronyam
* penipu
* pempuan bebulu lebat
* perempuan yg perasan
* sikedekut

9. 3 perkara yang sentiasa membuatkan hidup anda ceria
* internet
* music
* perempuan
* islam

10. Lagu yang mengingatkan anda pada si dia
* rona-roni kehidupan - yogie n nuno
* sex on fire - king of leon
* coba - faizal tahir
* memori daun pisang- iwan ngan amelina
* bintang2 - kopisusu
* sekali lagi - mia and the band
* one way only - mia and the band

11. Kalau anda hampir terjatuh akibat tersepak batu, perkataan pertama yang keluar dari mulut anda?
alhamdulillah!

12. Benda yang paling ingin anda lakukan bersama si dia
lawan wrestling

13. 5 perkara paling romantik yang pernah diberikan oleh si dia kepada anda
rokok, baju, kiss, hug, @#@$%.

14. 5 perkara yang paling istimewa mengenai org yang tag anda
* cun
* tembam
* hardcore blogger
* mungkin ahli silap mate yg hebat
* penyayang mayb

15. 8 org yang anda akan tag
bab nie sng jerk...
sape yg ade link aku..sume kene tag..

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

1. ape jenama tepon bimbit?
soni erikson

2. bila beli?
adik kasik..x tau thun bile

3. kaler ape?
biru2 kelabu

4. berape byk msg ade dlm inbox?
56

5. siapa yg bg msg kat you yg terbaru?
maxis(topup dah masuk)

6. gamba yg jadi wallpaper?
bunge

7. sila nyatakan;
* missed call: kimi roockstar
* received call: tunang aku
* dialled number: tunang aku


8. kenapa syg tepon bimbit tue?
x sayang langsung

9. berape lame dh gune phone tue?
tige bulan

10. siapa insan yg akn ditagged seterusnye?
bodoh ke ape soklan nie?

Saturday, June 13, 2009

prasangka

tatkala bila si aku berlari
selepas hujan
mengejar keindahan matahari
dan tatkala itu bersiul sang burung
bersiul menandakan bahawa matahari mahu bersinar semula
dan x perlu aku mengejarnya seperti gila.

berhenti aku..
kerana itu cuma satu prasangka
kerana siulan siburung itu hanya petanda,
petanda akan datangnya sang ribut
beprasangka ribut itu akan membinasa..

bersiap dan berkemas aku
kerana takutkan ribut,
tetapi rupanya ribut berniat berbeza..
ribut itu membersih segala yg kotor sebelumnya..

aku cume mampu berterima kasih atas segalanya..

Monday, June 8, 2009

sua suey pening-pening

hah..
sedih.!
y?


walaumcm mane pun mahu dilupekan,
ia tetap kembali..
tp masih kembali dgn penipuan,ego,dan sifat x setianya dia..
berpura2 akan kebaikan..
kebenaran adalah "zero".
ushe untuk menempatkan dirinya dlm kelompok "selamat".

tp semua ini tidak ade bukti kebenaran!

korang msti x paham ape yg aku post nie..
ele...pure2 paham sudeh!
bodoh!

Monday, June 1, 2009

fikirKAN sampah!

kdg2 aku duduk sambil berfikir,
kdg2 aku baring sambil berfikir,
kdg2 juge aku tidur sambil berfikir,
ade kalenye juge aku lompat2 sambil berfikir,
golek2 sambil berfikir aku belum cube lg..

penting atau x care aku berfikir tidak menjadi satu mslh.
kerana "ape" yg aku fikirkan lebih bernilai,bukan care yg digunekan,
walaupun aku cume berfikir pasal sampah.

pnh skali mase aku dlm toilet mengerjekan rutin seorang manusia,
aku berfikir...."technology nano tlh wujud..molikul2 atom boleh disusun semule mengikut kehendak kite..semua bende dlm dunia nie adalah gabungan structur2 tersebut..
jika ia boleh disusun semule..bolehlah manusia menjadi superhero terhebat..kite susun semule structur bdn kite..sbagai contoh..kulit kite nipis dan mudah koyak..ape kate kite susun atom2 yg sungguh kecil ini..kite campur sikit dgn structur molikul2 atom besi...buat kombinasi supaye lembut tapi susah koyak..
pemacam?
time tu la pistol pon da x blh gune.."

dulu aku jugak pnh pike..
ape itu nyawe..
tp x pnh diselesaikan..
kalo korang tahu..sile suarekan kat aku nie.


ok..da abis da aku bebel.

bertunang episod 2?

hah..
sambungan episod satu..

setelah menaiki kereta kawan aku,
aku pown trus grak ke ampang..
agak ramai jugak la yg menemani aku..
dlm 3 org cam tu..
ramai kan?
ceh..
sume janji mlayu..
setelah sampai, aku pon memulekan langkah dgn bismillah..
aku jalan straittttt jerk..
menghale ke meje makan..
ambik nasik,makan...

pastu baru aku carik kawan aku yg bertunang tu..
hahaha...
aku ucap congrat..
pastu aku cau..
mls nk tggu..
nti kene cuci pinggan plak..
tu le kisah aku pergi kerumah kawan aku yg betunang..
name die "ayu"..
ayu sungguh ler..

dah,dah abis da cite..
bye