Saturday, May 29, 2010

its complicated

suddenly i realize, no matter how hard i try.. it will come back. flashing my memory.
even more faster than lightning..
harder and harder it become...
even if i blink my eye, it still can flash back..
think how deep love can be..
think how screwd me in this stuation..
it better with you, even more better without you..
but....owh..shit~

Ungu - Untukmu Selamanya (HQ - Audio & Video)

WALI BAND egokah aku

Ungu - Kekasih Gelapku (HIGH QUALITY - Better Audio)

review unggu from me.!
nice band..nice song.
wait!!!

Info to all blogger!

saya akan ambil sesuke hati post2 yg anda telah pos yg sy rasakan tulisannya menarik.
jadi jgn ambil hati..nama anda akan saya paparkan....

Friday, May 28, 2010

configurasi yang tidak stabil!

Disebabkan configurasi modem aku yang entah ape-ape.
setting dari mereka yang diiktiraf tapi tak berpengalaman.
Jadi masaalah putus bekalan terjadi.
Access ke internet tidak dapat dilakukan.

Langkah bijak dari aku ialah menggodek sendiri ape yang boleh,
dan dari kepakaran yang ada..
aku boleh semula mengakses dunia..!!

Friday, May 21, 2010

Remaja dan konflik?

Konflik Remaja

Masalah-Masalah Yang Sering Dihadapi Remaja
  • Keliru dengan peranan dan tanggungjawab diri
  • Sering merasa diri disalahfahamkan dan dipersalahkan
  • Merasa diri dilayan secara tidak adil
  • Kesunyian
  • Sukar memahami emosi
  • Susah membuat keputusan

Penyelesaian Konflik
  • Kenalpasti punca konflik
  • Dengan dulu apa yang hendak disampaikan oleh orang lain
  • Nyatakan apa yang anda kehendaki dan mengapa anda marah
  • Janganlah menyalahkan orang lain
  • Tumpukan perhatian kepada tindakan yang menyebabkan konflik
  • Bertenang semasa menerangkan pendapat anda
  • Bincangkan bersama cara-cara penyelesaian masalah
  • Carilah penyelesaian yang menguntungkan kedua belah pihak
Remaja yang Positif
  • Bertimbang rasa
  • Yakin terhadap diri sendiri
  • Sedia menerima nasihat dan teguran
  • Sabar
  • Bertanggungjawab
  • Rajin dan suka menolong
  • Mahir berkomunikasi

New! VOICE.read and enjoy.

Click and read my fellow blogger.
New site call VOICE on my page.

  v---- review---v


Perihal paksi kehidupan

bila matahari masih berada dipaksinya,
berputar2 mengelilingi bumi..
menyuburkan kehidupan didalamnya.
dan bila bulan pun berputar dipaksinya,
berputar2 mengelilingi bumi..
memberikan keindahan ........... Click here to read more!


---------------------------------------------------------------

Prasangka


tatkala bila si aku berlari,
selepas hujan,
mengejar keindahan terbitnya matahari,
dan tatkala itu bersiul sang burung - burung,
bersiul menandakan bahawa ...
read more here




Thursday, May 20, 2010

info!

Ada pages baru di blog saya.
Sila click dan lihat informasi nya.
Sekarang saya berminat tentang kaitan diantara product makanan dan kesihatan.
Jadi view nya dibahagian info. Dan jika rajin, saya akan post di pages NANCHAN sekali.

Swim Flip !


Date : 19 may 2010
Time : 6.15pm
Place : Kondo BUTL
Event : Swimming~
Picture By : LinaMadiha


yes. fun and make me happy!


{pic by madi}
topek baru nk turun!





Mia and Red
walking round pool




Friends
Topek Tiup buih
Mayat muka ungka!




hoh!
me talking nonsense


 

yeah..

Me jumping like superstar!



itu je story nyer.
anyway for affy..
selamat hari ulang tahun ya~

WBC


Foods That Increase WBC Count 
  • Yoghurt
  • Garlic
  • Oysters
  • Pot roast
  • Dark meat turkey
  • Pumpkin
  • Squash seeds
  • Shitake mushrooms
  • Spinach
  • Carrots
  • Melon
  • Oranges
  • Fish oil
  • Beet root
  • Milk
  • Figs
  • Boiled eggs
  • Green Grams
  • Pulses
  • Legumes
  • Cereals
  • Asparagus
  • Broccoli
  • Cauliflower
  • Strawberries

Tuesday, May 18, 2010

BAND

THE MANHATTEN Q


lemon n orange.

kadang-kadang org lain kate aku bangang dlm kasih syg..
ye..aku mengaku aku memang!
tapi kerana untuk aku orang yg aku sayang adalah segalanya.

kdang2 orang kata aku bodoh bila buat lawak,
ye mmg aku bodoh..
tapi bodoh aku untuk hiburkan orang...

kadang2 orang kate aku x cerdik buat keputusan,
btol!aku x cerdik...
tp x cerdik aku kerana fikirkan efect keputusan lagi satu yg akan sakitkan orang..


orang kate aku gila dlm banyak perkara......
tapi diorang sedar x gila aku untuk siapa sebenarnya?


untuk korang~

gerimis dibulan!

Aku mungkin pernah postkan" gerimis dibulan" ini satu ketika dulu.
Tapi hari ini aku menulisnya semula.
Dulu untuk gadis yang kucinta, tetapi hari ini untuk sahabat aku yang paling aku sayang.
gerimis dlm ertikata lain duka dan bulan itu sebenarnya aku.

{"wei..bulan dow...
lawakan?
kalo misalkate aku x de nti, ni la satu care korang nak ingat aku..
korang pandang bulan tu, pastu sebut name aku dgn tangan korang tadah dan terus doakan aku skali ye.."

korang tahu.aku yakin dkat bulan ade embun, ade gerimis..bile korang ingat aku nti..korang boleh cakap... [nanchan kate kat bulan ade embun dan gerimis.die yakin sgt kat sane ade due bende tu...]

"kalo kite jam kat sane..korang rase mahluk alien suke x?
kalo kite jual kuewtiaw dkat sane, boleh laku ker?
ish....kalo kite saba, msti boleh laku kan?

ish...........lawa la..

x pe la...slagi bulan tu ade..aku harap korang boleh ingat kat aku walaupon aku da x de k."}




mengejar dunia?


Satu jalan untuk kita tidak payah - payah mengejar apa yang mahu dikejar adalah menidakkan apa yang dikejar.




Monday, May 10, 2010

chrome os

best os now i think.
so use it

Saturday, May 8, 2010

New line.

Thanks tM.
blh on9 slalu da...