Monday, August 26, 2013

Asalamualaikum sahabat,
lame kan aku tidak update blog nie.
cerita baru untuk tiga bulan sebelum ini:

1. Aku dapat tawaran kerja di sektor kerajaan
2. Bertunang.
3. Adik aku berkahwin
4. Buat pinjaman
5. Superbike :) kacing.
6 Beli Van .

ha..bykkan yg jadi... da lame sgt x update blog.so ayat puitis2 sume dah gone la. Memang aku dapat keje kat sektor kerajaan, haha..senang je, apply.. pastu post dlm facebook "mak aku dah lame mengidam anak die keje kerajaan". tibe- tibe due minggu lepas tu dapat panggilan..:)

pasal bertunang plk.. ha. ni nak cerite. kalau lah dah jodoh, lari macam pun, benci macam mane pon dulu, marah kaw kaw pon..akan dtg jgk balik... ini namenye qada qadar..

adik aku plk selamat dah kawin, duduk rumah mak aku dgn lakinye..bgus lah..blh ler jage org tue kan..

pasal kawin nie mmg la banyak pakai duit, so nk x nk terpakse jugak la pinjam -pinjam, mcm2 la aku cube.. insyaallah ade rezeki..

superbike...ha, mmg la nk, tp lepas kawin la..da stabil skit baru blh.. tp rase mcm bli scrambler jer...mudah dan jimat..

van...yeay...daihatsu 1000. mmg dah dalam gengaman..boleh round2 dah..

so..itu je lah update..tggu la post post kawin dgn honeymoon plk ye.. doa doa dipermudahkan rezeki.